Orka a fehér Puli

Kezdő kutya tartóknak ajánlanám, elsősorban. Okulni, esetlegesen hasznos infókat gyűjteni a kutya tartásról. Orka a fehér puli, kalandjai.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Archívum

Orka a fehér puli, avagy ne kerüljünk kutyaszorítóba.

2009.11.09. 01:00 Cicus.Ügynök

Orka a fehér puli: 8 hetes puli - csont videó

Címkék: videó fehér puli csont kutyapszichológia szocializáció orka orka puli kutya játék kutya nevelés kutya etetése

Orka megkapta az első játék csontját, bőr csontját. Ebből rengeteg fajta kapható. A kisebb cipellő, vagy különböző mást megformáló vékonyka rágókákkal nem is nagyon foglalkoztunk. A legjobb kutya játék a rágás, és ha nincs erre alkalmas játéka a kutyának, a bútort, cipőt fogja rágni. Az Orka esetében, eleinte nem büntetem ha valami nem helyénvalót csinál. Arréb terelgetem, és a "nem szabad" parancs elhangzik. Megpróbálom a figyelmét elterelni. Minél fiatalabb az állatka, annál hamarabb elfelejti, mivel könnyű kizökkenteni:D. 6 hetes korától, valamilyen burgonyás rágókát kapott, a közepes méretűt, ketté törve. Amikor egyet szétrágott 20 perc alatt, eljött az ideje bekeményíteni.

  1. A puhább, ám csomózott csonti jött ekkor 8 hetes korában. Ezt nyálkásra lehet rágni. A kicsomózása külön élvezetet jelent a Puli számára. Darabjai a karamella szertelenségét jelenítik meg a lakás különböző pontjain. A csomózott csontit általában beosztja.
  2. A rétegesen préselt fajtát is rétegesen le szokta olykor bontani. Mostanában a tendencia inkább az, hogy lerágja egy, az egyben.
  3. A kemény csontok, jellemzően erős füstölt szagú, ízesítésű, vagy töltött is akár. Ezen csontik a nagy ágyúk. Ezt sorolja utoljára. Nagyon kemények. Az első 2 hónapja van meg (most 7 hónapos a puli). Most kapott újat, töltöttet.

A három féléből, mindig a préselt fogy el a legelőbb. Tehát neki az a kedvence. A videón, a csomózottal próbálkozik. Első reakciói láthatóak a Pulinak.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://pulikutya.blog.hu/api/trackback/id/tr881510599

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ági... · http://ehesekvagyunk.blogspot.com/ 2009.12.03. 00:02:08

szia,
nekem is hasonlo koru kis puliaim vannak...meg egyelore
orulok hogy mas is ir a tapasztalatokrol.
magyarpulik.blogspot.com/
sok sikert
süti beállítások módosítása