Orka a fehér Puli

Kezdő kutya tartóknak ajánlanám, elsősorban. Okulni, esetlegesen hasznos infókat gyűjteni a kutya tartásról. Orka a fehér puli, kalandjai.

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Archívum

Orka a fehér puli, avagy ne kerüljünk kutyaszorítóba.

2009.11.08. 22:53 Cicus.Ügynök

Orka a fehér puli: Szocializáció 1

Címkék: játék fehér puli kutyapszichológia szocializáció orka orka puli victoria stilwell

A kis puli kölyköt 6-12 hetes kora között nem engedtük kutyák közé, az oltások miatt ugyebár nem lehetett. Viszont, amikor úgy éreztem, hogy magammal tudom vinni, hát vittem. Szerencsésnek mondhatom magam, mivel a munkahelyi légkör, és adottságok engedték, s többször bevittem. Hagytuk otthon egyedül azért, persze. Egyszer csak, az tűnt fel, hogy  amikor vittem a kezemben, hogy ugatja az embereket - és rá kellett jönnöm rá, hogy az ok igen egyszerű: nagyon vágyik rá, hogy ő legyen a középpont:)      

Amikor sétálunk, és találkozunk egy kutyással, Orka puli körbe szagolja a kollégát, és utána arrébb somfordál. Rendszerint, váltunk pár szót a gazdival.  Az első óvatlan pillanatban, amikor a másik kutya nem figyel oda, szempillantás alatt a gazdája lábánál terem, és várja a simogatást, dicsérő szavakat:):):):):) Imádja, hogy kényeztetik. Örül neki nagyon!!!! Imádja az embereket!

Ami a fajtársait illeti, nos az érdeklődés mondhatni igen kicsi. Valamelyik nap, egy aranyos német dog /Johanna/, hívta játékra, de Orka puli a lábam mellől - na jó, mögül:) - ugatta. Orka még nem tud játszani velük?  - hogyne tudna.:S

A kinti élet nagyon kecsegtető és a számtalan inger - ebbe is bele kellett rázódnunk. Ülni, feküdni nagyon szépen tud. A nevére, és a "fütty dallamkára" is megáll, vagy oda jön.   A "helyedre" - ami a nem alvásra használt ágya - is megy, de közelítenem kell az ágy felé. Az ágya helyét ő választotta, a hűtő alatt. Az a mázli, hogy az alja fagyasztó és nem éri fel, mert tisztelettudóan viselkedik. A másik kecsegtető dolog, a kis ablak, és a levegő.

 A "Póráz két végén" - It's Me or The Dog - című ismeretterjesztő filmsorozat rendszeres nézője vagyok:D !Victoria Stilwell rajongó:D ! Nagyon kemény nő! Eleinte sokkolt a határozottsága, még így TV-n keresztül is - és ezért írtam szépen körül. Kicsit olyan, mint Bree Hodge:D vagy Van De Kamp, viszont Ő igazi:D!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://pulikutya.blog.hu/api/trackback/id/tr261510336

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása